Регистрация | Вход или

Обяви: гр. Пловдив
Добави обява     Всички обяви     Магазини     Помощ
Райони
Търси само в заглавията      Само обяви "Спешно"      Само със снимки      Само с видео     

Програмиране за деца

Обява №: 70980  Публикувана 18 Октомври в 10:52  Преглеждания: 249

Цена: 80 лв.
Местоположение: гр. Пловдив, Център Изпрати съобщение
Публикувана от: ИМКА Пловдив
Телефон(и): 0878520395   032620306 Докладвай нередност
Skype: ymca-plovdiv

 Вижте още 10 обяви

Курсът ПРОГРАМИРАНЕ ЗА ДЕЦА е предназначен за 10-13-годишни ученици с интерес към писането на програмен код и математиката.
Целта на този курс е да развие абстрактното мислене на учениците като решават задачи на език за програмиране. Курсът е предназначен за ученици, които досега не са писали програмен код на обектно-ориентирания език С+.
В първо ниво учениците ще се запознаят с основополагащата идея на програмирането - логическата последователност. Ще се научат да програмират линейни и разклонени алгоритми.
Във второ ниво ще задълбочат знанията си относно използваните типове данни и ще се научат да програмират циклични алгоритми.
В трето ниво ще се научат да разбиват дадена задача на подзадачи (функции). Ще се запознаят с по-известните алгоритми за търсене и сортиране на елементи на едномерен масив (метод на пряката селекция, метод на мехурчето, чрез пряко вмъкване, обикновено и ускорено последователно търсене, двоично търсене). Ще обхождат и ще работят с елементи на двумерен масив. Ще дефинират и обработват данни от различни типове.
Знанията, които ще получат учениците в края на курса ще им даде възможност за конкурентна способност за явяване на национални състезания и турнири по информатика в състезателна група D, както и да участват в различни онлайн състезания. Програмирането възпитава интерес към математическите знания и създава положителна мотивация при тяхното изучаване, задълбочава и разширява математическите знания, развива общите познавателни способности на учениците и техните математически способности.
Обучението се води от д-р Цветана Димитрова - старши учител по Информатика и Информационни Технологии в МГ - гр. Пловдив.
Заниманията се провеждат в почивните дни или през ваканцията.
Работи се в климатизирана интерактивна зала с мултимедиен проектор, всеки на отделен компютър. Групите са от 5 до 7 души.
Цена за първо ниво: 80 лв. за 16 часа.
Защо детето трябва да се научи да програмира?
Подробна информация вижте на сайта ни ymca-plovdiv. weebly


 Други предложения:

 

  Също така можете да потърсите "Програмиране за деца" в продавалник (prodavalnik) или базар (bazar)

© 2017 LOT.bg - безплатни обяви. Използването на LOT.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване на LOT.bg