Регистрация | Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: гр. Свищов
Добави обява    Всички обяви    Реклама    Автомобили    Помощ

30 бр свежи семена от месоядно растение венерина мухоловка улавя насек

Обява №: 216580  |  Публикувана/обновена: на 23 Септември в 15:13  |  Преглеждания: 700
Доставка:За сметка на купувача
30 бр свежи семена от месоядно растение венерина мухоловка улавя насекоми за декорация на дома офиса двора и градината
Хищните растения са може би най-интересните представители на домашната флора. Хищните растения привличат, улавят и поглъщат насекомите в помещенията и се превръщат в атракция за вашите гости. Хищните растения са истинско предизвикателство.
Особеност:
100% чисто ново и високо качество
Температура на засяване: 15-30С
Температура на отглеждане: 15-40, С
Разстояние между растенията: 15-20см
Дни до цъфтеж: 80 дни
Време на сеитба: лято, време на цъфтеж: есен
Чистота:, 95%
Яснота:, 98%
Степен на кълняемост:, 80%
Съдържание на вода:, 8%
Възраст на семената: 720 дни
Пакетът включва: 30бр
Особености в отглеждането на хищни растения у дома
• Хищните растения виреят най-добре във влажна и кисела почва, бедна на азот, хранителни вещества и минерали. В почвената смеска трябва да има мъх (който придава киселинност на почвата), необогатен торф или речен пясък (премит няколко пъти).
• Хищните растения, за разлика от другите стайни цветя, не трябва да се отглеждат в глинени саксии, тъй като глината задържа вредни за корените им соли. Задължително е обаче, пластмасовата саксия да има отвор за оттичане на водата, защото дори да обичат много влага, хищните растения не трябва да „плуват“.
• Ако в жилището ви няма достатъчно жива храна за хищните растения, пръскайте листата им редовно с разтвор от вода и течна тор.
• Хищните растения се нуждаят от много светлина. В случай, че не можете да им я осигурите, поставете в близост изкуствено осветление.
• Внимавайте температурата в помещението през деня да не надвишава 30 градуса Целзий и избягвайте нагреватели в близост до хищните растения.
Венерината мухоловка (Dionaea muscipula) е вид двусемеделно растение от семейство Росянкови (Droseraceae), единствен представител на род Дионея (Dionaea). То е ендемит за крайбрежните части на щата Северна Каролина, САЩ. Вирее в оскъдни на хранителни вещества песъчливи почви с високо ниво на подпочвени води – висока влажност и се нуждае от интензивна осветеност.
Венерината мухоловка е малко растение, чиято структура може да бъде описана като розетка от четири до седем листа, излизащи от подземно грудкоподобно стъбло. Всяко стебло може да достигне от три до десет сантиметра в зависимост от сезоните. По-дългите листа завършващи с капанчета се появяват след цъфтежа. Едрите бели цветове са събрани във връхни съцветия. Плодовете са в кутийка, която се разпуква неравномерно, запълнена с десетки блестящи черни семенца, обгърната от пожълтелите венчелистчета. Добре развитите екземпляри венерина мухоловка могат да преживеят временно затопляне и засушаване без растението да се увреди.
Венерината мухоловка е член на малка група растения, способни на бързо движение на листата при стимулация на чувствителните им влакънца като Мимозата, Codariocalyx motorius, Utricularia
Последно време тези многогодишни тревисти растения станаха доста популярни за отглеждане в домашни условия, заради декоративните им качества и екзотичните им методи на хранене, чрез улов на насекоми с помощта на специални "капани"! Това са идеални растения за вътрешно и външно озеленяване на вашия дом градина и офис. Насекомоядните растения са доста атрактивни за отглеждане, като освен това са и красиви и интересни! В природата те виреят на места, бедни на хранителни вещества и нуждата от тях те компенсират като ловят насекоми и други малки животинки. Тези хищни растения извършват фотосинтеза, но имат и приспособления, (капани), за привличане, улавяне и задържане на жертва! Отделят ароматен и лепкав сок от нектарници, който е примамка за насекомите, но и лепило за тялото на жертвата! Те притежават способност, да извършват доста бързи движения за улов на попадналите в капаните им насекоми, като имат ясно изразена дразнимост! Отделят хранителни ферменти, за да разградят жертвите си и всмукват нужните им смлени хранителни вещества.
Запомнете нещо много важно!!! Много често се допускат грешки при отглеждането на тези растения. Веднага след закупуване на насекомоядно растение, много хора започват да му хвърлят насекоми, за да видят как то затваря капаните си! Не правете това! Нека растението да свикне с новите условия, в които сте го поставили. Не го хранете с насекоми, защото при затваряне на приспособленията за лов, то губи много енергия и това може да е фатално за него в стайни условия! Нека то само да лови своята плячка! Ако се прецени, че растението гладува, може да се подхрани с бульон от рибно или костно брашно, но трябва да се полива само почвата.
Поставете тези растения на светло място, но не на пряко слънце. Поливайте с преварена или дъждовна вода, която се налива в съда под саксията. Поливане директно в саксията се прави рядко. Почвата трябва да се поддържа влажна. Водата не трябва да застоява, затова се подменя на 2-3 дни. Сухият въздух е вреден за развитието им (особено за Венерината мухоловка), затова се практикува поставяне на саксията в празен, стъклен аквариум с полузатворен капак. Така се поддържа по-лесно висока въздушна влажност. Другият начин е често пулверизиране с вода, когато саксията е на открито. Температура за отглеждане при стайни условия не трябва да надвишава 22-23 градуса целзий (оC), а при над 30 оC растенията спират развитието си. В природата те живеят и до 40 оC, но на хладни блатни почви.
Почвата в в която се засаждат насекомоядните растения трябва да е лека и бедна на хранителни вещества. Обикновено се използва смеска от 1 част перлит и 3 части сфагнум. Сфагнум е многогодишен блатен мъх без корен, като долната му част постоянно отмира и става на торф. Полезните му качества са: хигроскопичност, въздухопроницаемост и антибактериални свойства.
Венерина мухоловка (Dionaea muscipula) – носи името си заради приликата с женските полови органи. Листата й се състоят от две части със зъбци по краищата, които като се затворят наподобяват вълчи капан. От вътрешната им страна има власинки и червени жлези, отделящи ензими и привличащи с цвета си насекомите. Когато насекомото подразни повече от една власинка, капанът се затваря с невероятна скорост и процесът на смилане започва. Венерината мухоловка държи жертвата си между 1 и 3 седмици, за да изсмуче максимално хранителните вещества, след което листото се разтваря и изхвърля твърдите останки. Този механизъм се случва само няколко пъти и листото умира.
През май и юни венерината мухоловка ражда бели цветове, а през зимата е в период на покой. Почвата трябва да е леко влажна смес от торф и пясък. През лятото обича много и директна слънчева светлина (това увеличава наситеността на червения цвят). Препоръчва се саксията да се държи постоянно в чинийка с вода, а да се полива предимно с дестилирана вода. Количеството храна влияе върху големината и цвета на венерината мухоловка, но 2 – 3 мухи на месец са достатъчни. Ако листата започнат да почерняват и опадват, значи сте я прехранили. Никога не й давайте месо.
Не забравяйте да проверите нашата селекция от други растителни продукти, семена и разсади. Благодарим Ви за вашия избор!
Имаме и семена от:
Разфасовка от Еводия 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Еводия 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Еводия 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Еводия 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Еводия 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Еводия 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Имаме и семена от:
Жълт кантарион:
2000 семена - 16,50 лв.
Лофант:
10 гр. - 15 лв.
Бамбук мосо бамбо Moso-Bamboo семена 100 бр. - 15 лв.
Редки бамбукови семена от зелен бамбук Moso-Bamboo Pla 40 бр. - 15 лв.
Имаме и семена от облагородена акация:
Разфасовка от Бяла Акация 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Семена от:
Разфасовка от Албиция 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Албиция 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Албиция 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Албиция 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Албиция 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Албиция 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Семена от:
Разфасовка от Пауловния Томентоса 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Разгледайте и другите ми обяви.
Разполагаме със семена от:
Еводия (също и фиданки Еводия 4 лв. за брой),
Еспарзета (Семена от Еспарзета - 50 гр. семена - 10 лв.),
Фацелия (Семена от Фацелия - 50 гр. семена - 10 лв.),
Бамбук Мосо бамбо Moso-Bamboo, черен бамбук със зелени листа, лилав бамбук, Зелено - Кафеникаво Оранжев, Жълто - Ораженжево-Зелен (15 лв. пакета - 100 бр. семена)
Питая (200 семена от ароматни екзотични плодове - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (150 бр. гигантски ягодови семена - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (300 бр. гигантски ягодови семена - 17.50 лв.),
Бели ягоди, Черни ягоди (200 бр. ягодови семена - 16.50 лв.),
Едри къпини (100 бр. Семена от гигантска хранителна къпина - 15.50 лв.);
Месоядно - насекомоядно растение (100 бр. семена от месоядно растение - 15 лв.)
Месоядно - насекомоядно растение венерина мухоловка улавя насекоми (20 бр. семена от месоядно растение - 15 лв.)
Цвете синя вечерна иглика прилича на тъмно синя теменужка с бяло по периферията на листата (100 бр. семена - 15 лв.)
За продуктите ние правим само най-доброто, с най-доброто качество за вашето удовлетворение.
Може да ми пишете за поръчки и въпроси на вайбър по всяко време (дори през нощта и през почивните дни и празниците) като конкретизирате цвят, размер, снимка на артикула, офис на еконт, име, GSM и др.
Разгледайте и другите ми аксесоари. Всички артикули са пробвани и тествани дали работят коректно преди изпращане.
Изпращам по еконт с 10 % отстъпка от цената на доставката. Разгледайте и другите ми обяви.
Не забравяйте да ме добавите към любимия си продавач.


Цена: 15 лв.
Изпрати съобщение

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg