Регистрация | Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: гр. Свищов
Добави обява    Всички обяви    Реклама    Автомобили    Помощ

400 висококачествени семена от красиво декоративно копринено спящо мед

Обява №: 242861  |  Публикувана/обновена: на 26 Януари в 20:45  |  Преглеждания: 364
Доставка:За сметка на купувача
400 висококачествени семена от красиво декоративно копринено спящо медоносно дърво албиция за декорация и украса на двора пчелина и градината лекарство билка за лечение силно медоносни дървета за медосбор от пчели
Изключително красиво дърво за декорация на вашия двор и градина. Много полезно за всички пчелари и пчелини.
Семена за производство на разсад.
Албицията (Albizia) е род храстовидни, бързорастящи, субтропични и тропични растения от семейство Бобови, сродни на мимозата. Среща се в тропичните райони на Азия, Африка, Централна Америка, в южните части на Австралия. Листата са перести и служат за храна на някои видове пеперуди от рода Endoclita. Родът обхваща около 150 вида растения. Един от най-познатите видове е Albizia julibrissin (Юлибрисиновата албиция или „Коприненото дърво“), което вирее добре и доста на север в райони с умерен климат и е особено разпространено в Северна Америка, където се отглежда като декоративно дърво и често се бърка с мимозата.
Албицията е средно на размер дърво с опадващи листа, с корона с чадъро-образна форма. Обича по скоро сух и слънчев климат отколкото обилна поливка. Албицията е светлолюбива и не може да вирее в сянката на други дървета.
Разлиства се сравнително късно - в края на Април, когато всички други дървета вече са разлистени.
Цъфти обилно и продължително, започвайки от средата на Юни до Септември-Октомври.
Цветовете се затварят през нощта и се отварят отново сутринта. През Есента листата се запазват свежи и зелени доста дълго - до края на Ноември или до падането на първия сняг.
Използва се за единично и групово засаждане в градината.
Албиция (Albizia julibrissin), известна още като "копринено дърво" е вид от рода Албиция. Произлиза от Югоизточна Азия и е широко разпространена в Китай, Корея, Иран. Отглежда се и в почти всички щати на САЩ, където е добре аклиматизирана и се използва като декоративен вид. Растението се нарича често и "спящо дърво", тъй като привечер листата му се затварят в спящо положение. На височина може да достигне до 12 м. Кората му е сивозелена. Листата са с дължина между 20 и 45 см и широчина 12-25 см. Цветовете му са много красиви, от бледорозови до наситеночервени и служат за храна на пчели, пеперуди и някои видове птици.
Отглежда се лесно и може да я видите в почти всеки двор, където внася много екзотика. Намира приложение като алейно насаждение или като декоративно парково дърво. Цени се много заради красивата форма на короната си, светлата си листна маса и уникалните си тичинки.
Период на цъфтене: Цъфти от края на юни до септември.
Произход: Субтропическа Азия, от Иран до Япония, Абисиния, Централен Китай.
Месторастене: Слънчево и горещо. Горещото лято и сухата есен благоприятствуват образуването на дървесния ствол, което е предпоставка за цъфтеж през следващата година.
Поливане, торене: През лятото се поддържа равномерно влажно. До края на юли се наторява всяка седмица.
Други грижи: Отстраняват се страничните издънки, за да се извие красива корона.
Старите листа редовно се отстраняват. Полива се рядко.
Размножава се чрез семена. Те се посяват през пролетта в парник или цветарница. Младите растения се пикират в саксийки, където презимуват и на другата пролет се засаждат на открито. Отличават се с бързия си растеж. За да се оформят прави стъбла, дървото трябва да се привърже за прав кол.
Вредители, болести: Рядко се появяват щитоносни въшки.
Албиция (Albizia julibrissin): Копринено дърво, медоносно дърво, спящо дърво. Дървото с много имена.
"Копринено" дърво, защото цъфти с нежни бледорозови цветове, които блестят на слънцето.
Медоносно дърво, защото привлича пчелите.
Спящо дърво, защото вечер по естествен път си свива листата в интервала от 19-20 часа, а сутрин от 7-8 часа се възстановява-разперват се.
Образува характерната за този вид чадъреста корона.
Светлолюбиво е. Адаптирано е към нашите условия за отглеждане. Да не се прекалява с поливането, тъй като листата започват да жълтеят и да се ронят. Може да се извършва резитба, да се оформя-така заема малко място във вашата градина.
Юлибрисинова албиция (Albizia julibrissin) представлява дървесен растителен вид, който е представител на семейство Бобови (Fabaceae). Растението се среща още с името копринено дърво. В Азия Юлибрисиновата албиция е наричана „спящо“ или „сънливо“ дърво, тъй като вечер листата се затварят. Родът на този вид растения се свързва с името на италиански благородник – Филипо Албици, който е представил за първи път дървото в средата на 18-ти век. Самата дума „julibrissin“ произлиза от персийски език и означава "коприна".
Още за Юлибрисинова албиция, Копринено дърво, спящо дърво (Albizia julibrissin) Албицията е широколистен дървесен вид, чиято височина достига от 5 до 6 метра. Короната се състои от равнинни и изпъкнали клони. Кората на коприненото дърво е лъскава и сивозелена на цвят. Съцветията имат формата на метлици. Цветчетата са мъхести и силно ароматни и привличат пчели и пеперуди, поради което албицията е високо ценено медоносно растение. Баграта на венчелистчетата може да варира от бледорозово до наситеночервено. Цъфтежът е от май до септември.
Листата на спящото дърво са тъмнозелени, двойноперести, разположени симетрично с дължина около 35 сантиметра. През тъмната част от денонощието те се свиват по двойки по дължината на средната жилка. Плодовете представляват плоски кафяви шушулки, които са пълни със семена. Дължината на плода достига от 10 до 20 сантиметра.
Разпространение на юлибрисинова албиция
Растителният вид произхожда от Югоизточна Азия, но е широко разпространен в Иран, Китай, Япония. Коприненото дърво се култивира във всички части на САЩ. Дървото вирее на влагопропускливи и глинести почви.
Химичен състав на юлибрисинова албиция
В химичния състав на юлибрисиновата албиция са открити сапонини, терпени, алкалоиди и флавоноиди. В този растителен вид са идентифицирани и някои биоактивни съединения като тритерпеноидните сапонини – юлиброзид 29 (J29), юлиброзид 30 (J30), юлиброзид 31 (J31). Макроциклични алкалоиди (budmunchiamines A, B и C), хиперозид, кверцитин, изокверцитин, албитоцин, бета-ситостерол, амирин, 3,4,7-трихидроксифлавон, спинастилгликозид, мацееринова киселина, лактон, метилов естер, акациселина и лактон. Съдържанието на свободни мастни киселини в маслото от албиция е 2.54% е по-голямо от това на соевото масло - 0.86%. Основните мастни киселини в масло от семена са линолова киселина (58,58%), палмитинова киселина (13,86%) и олеинова киселина (10,47%). Стойността на осапунване на маслото е висока, поради което се прилага с промишлени цели за производство на течни сапуни и шампоани. Масленият продукт от юлибрисинова албиция още е богат източник на каротин, който се използва в производството на фотозащитни кремове.
Лечебни свойства и приложение на юлибрисинова албиция
Билката притежава много благоприятстващи върху здравословното състояние на организма свойства. В билколечението едно от най-честите приложения на албицията е при депресивни състояния. Коприненото дърво е познато още като „билка на щастието“, поради благотворното й действие при състояния на депресия, тревожност и безсъние.
В традиционната китайска медицина албицията се описва като нетоксична със сладко-горчив аромат, която въздейства върху сърцето и черния дроб. Китайските древни лечители описват положителното действие на юлибрисиновата албиция върху работата на сърцето, функцията на слезката, черния дроб и стомаха, кръвообращението, облекчава болки от различен произход и действа ускоряващо на заздравителния процес при костни фрактури.
Активните съставки в коприненото дърво - албитоцин, бета-ситостерол, амирин, 3,4,7-трихидроксифлавон, спинастилгликозид, мацееринова киселина, лактон, метилов естер, акациселина и лактон, кверцитин и изокверцитин, флавоноиди и гликозиди обуславят седативните ефекти на екстракта от билката.
Лечебни свойства на юлибрисинова албиция
седативно - фармакоепидемиологично проучване през 2002 година установява, че коприненото дърво е най-често предписваното билково лекарство в китайската традиционна медицина при състояния психоемоционален дистрес. Изследвания, извършени върху плъхове сочат, че екстрактът от билката оказва влияние върху серотонинергичната нервна система, като особено влияние има върху рецепторите на 5-хидрокситриптамин 1А. 13, 35. Албицията значително понижава нивата на моноаминовите мозъчни невротрансмитери, в резултат на което намалява нивата на отделените стресови хормони;
антиоксидантно - екстрактът от листата на албиция притежава антиоксидантни свойства, които подпомагат при кожни обриви, рани, акне, псориазис. Той предотвратява появата на белези в тези области и действа успокоително;
противовъзпалително;
аналгетично;
противотуморно - антитуморната активност на растението е свързана с юлиброзидите (J1, J2 и J3) в състава му. Доказано е, че те са ефективни срещу хормон-зависимите ракови клетки в млечната жлеза, простата и маточната шийка. 100 mcg / mL екстракт от корен на албиция показва цитотоксична активност срещу хепатокарциномни клетки;
регулира нивата на холестерол в кръвта;
подобрява здравословното състояние на кожата.
Заболявания и състояния, при които се употребява юлибрисинова албиция
хронична депресия;
тревожност;
безсъние;
артрит;
фрактури на костите;
кожни инфекции;
алергични респираторни нарушения.
Юлибрисиновата албиция намира приложение във флоралната декорация
Често се засажда в паркове и градини като декоративно растение, заради ароматните си и красисиви цветове. Интересно е отглеждането и оформянето на коприненото дърво под формата на бонсай.
Начин на употреба
Билката може да се консумира под формата на течен екстракт, капсули, прах, чай и тинктура.
Внимание!
Дозирането на албиция зависи от различни фактори като възраст, пол и общо здравословно състояние на организма. Няма достатъчно научна информация, която да доказва пълната безопасност на растението при приемането му във високи дози. Не се препоръчва приемът на албиция от бременни и кърмачки, поради недостъчната информация.
Коприненото дърво оказва влияние върху централната нервна система. Възможни са взаимодействия на билката с анестетични лекарствени средства. Не се препоръчва използването на билката преди оперативни интервенции.
Категория: Дом, къща, градина, двор, вила, село, лозе, градинарство, фиданки, филизи, разсад, разсади, клонки, вегетация, градинари, засяване, сеитба, семена в сандъчета и кутийки за разсад, отглеждане на облагородени растения, професионално производство на разсад, разсадник на полето и в дома, производство на цветя и дървета, зеленчукопроизводство и отглеждане на плодове, украса и декорация за всеки двор и градина, лозарство, саксии за разсади, плодникови дръвчета, храсти и цветя, фермерство, селски имоти,
Висококачествени семена за разсад. Заслужава си да имате това дърво само заради изброените по горе толкова много качества.
Висококачествени семена от:
Разфасовка от Албиция 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Албиция 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Албиция 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Албиция 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Албиция 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Албиция 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Не забравяйте да проверите нашата селекция от други растителни продукти, семена и разсади. Благодарим Ви за вашия избор!
Имам и висококачествени семена от:
Разфасовка от Еводия 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Еводия 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Еводия 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Еводия 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Еводия 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Еводия 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Имам и фиданки от Еводия 4 лв. за брой.
Висококачествени семена от облагородена акация, която цъфти по 2 пъти в годината:
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 400 бр. семена - 16.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 700 бр. семена - 19.50 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 1000 бр. семена - 21.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 2000 бр. семена - 31.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 3000 бр. семена - 39.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация цъфтяща 2 пъти 6000 бр. семена - 47.00 лв.
Имам и висококачествени семена от облагородена акация, която цъфти 1 път:
Разфасовка от Бяла Акация 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Бяла Акация 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Имам и семена от:
Бамбук мосо бамбо Moso-Bamboo семена 100 бр. - 15 лв.
Семена от:
Разфасовка от Пауловния Томентоса 400 бр. семена - 15.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 700 бр. семена - 18.50 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 1000 бр. семена - 20.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 2000 бр. семена - 30.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 3000 бр. семена - 38.00 лв.
Разфасовка от Пауловния Томентоса 6000 бр. семена - 46.00 лв.
Разгледайте и другите ми обяви.
Разполагам с висококачествени семена от:
Еводия (също и фиданки Еводия 4 лв. за брой),
Еспарзета (Семена от Еспарзета - медоносно растение 50 гр. семена - 10 лв.),
Фацелия (Семена от Фацелия - медоносно растение 50 гр. семена - 10 лв.),
Лофант (Семена от Лофант- медоносно растение билка - 10 гр. семена - 10.00 лв.),
Бамбук Мосо бамбо Moso-Bamboo, черен бамбук със зелени листа, лилав бамбук, Зелено - Кафеникаво Оранжев, Жълто - Ораженжево-Зелен (15 лв. пакета - 100 бр. семена)
Жълт кантарион (2000 семена - 16,50 лв.)
Питая драконов плод (200 семена от ароматни екзотични плодове - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (150 бр. гигантски ягодови семена - 15.50 лв.),
Гигантски червени ягоди (300 бр. гигантски ягодови семена - 17.50 лв.),
Бели ягоди, Черни ягоди (200 бр. ягодови семена - 16.50 лв.),
Едри къпини (100 бр. Семена от гигантска хранителна къпина - 15.50 лв.);
Месоядно - насекомоядно растение (100 бр. семена от месоядно растение - 15 лв.)
Месоядно - насекомоядно растение венерина мухоловка улавя насекоми (20 бр. семена от зеленикаво месоядно растение - 15 лв.)
Месоядно - насекомоядно растение венерина мухоловка улавя насекоми (30 бр. семена от жълтеникаво месоядно растение - 15 лв.)
Цвете синя вечерна иглика прилича на тъмно синя теменужка с бяло по периферията на листата (100 бр. семена - 15 лв.)
Сини иглолистни кипарисови дървета бонсай (100 бр. семена - 20 лв.)
Не забравяйте да проверите нашата селекция от други растителни продукти, семена и разсади.
Идеален комплект за подарък за празник Свети Валентин, Коледа, Имен ден и Рожден ден на ваш любим човек, партньор, половинка, гадже. За изненада на близък любим човек и приятел дори и без повод.
Между другото, ако ви харесва нашия магазин, Моля добавете го в любимите си магазини.
Забележка: Поради разликата между различните монитори, снимката може да не отразява действителния цвят на елемента. Гарантираме, че стилът е същият, както е показано на снимките. Благодаря Ви!
За продуктите ние правим само най-доброто, с най-доброто качество за вашето удовлетворение. Абсолютна точност и коректност.
Може да ми пишете за поръчки и въпроси на вайбър по всяко време (дори през нощта и през почивните дни и празниците) като конкретизирате цвят, размер, снимка на артикула, офис на еконт, име, GSM и др.
Ако имате въпроси, непременно пишете съобщение или звъннете на посочения телефон.
Разгледайте и другите ми аксесоари.
Всички артикули са изпробвани и тествани дали работят коректно преди изпращане.
Изпращам по Еконт с 10 % отстъпка от цената на доставката и с опция преглед и тест преди плащане. Разгледайте и другите ми обяви.
Не забравяйте да ме добавите към любимия си продавач.
Разгледайте всичките ни предложения по категории на нашия уеб сайт https: //www. aksesoar. eu/
Благодарим Ви за вашия избор!


Цена: 15 лв.
Изпрати съобщение

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg