Регистрация | Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: гр. Трявна
Всички обяви    Магазини    Авто пазар    Помощ
Търси само в заглавията      Само "Спешно"      Само със снимки      Само с видео     

Австралийско Келпи - подрастващи генетично пристрастени пастирки

Обява №: 148875  Публикувана: 7 Март в 09:50  Преглеждания: 380


Предлагаме за истински ценители (а още по-добре ценители-животновъди) три млади "биоробота" за пашуване на стада - австралийски овчарски кучета-келпи. Ухилени, неподражаеми женски шедьовърчета на породата - неудържими, експлозивни, атомни терминаторки ! В Австралия не са били, но вероятно по наследство я сънуват всяка нощ и приритват насън докато гонят овцете в сънищата си.
Младите терористки са вече на осем месеца и са перфектни келпита - австралийски овчарки. Отдавна вече са показали чие потомство са и почти денонощно наблягат на пакостите. Когато не спят са неукротими, неспирни палавници. Растат на воля и простор и заедно с родителите си са в ежедневен сблъсък с неподправената и сурова планинска природа. Невъзпирани от нищо прилагат натурата и инстинктите си върху всичко, до което се докопат и което предизвика интереса им сред девствените околности. Без излишни ограничения, без гащеризончета, якенца, жилетчици, гуглички, шапчици, шалчета... и без клетки, мрежи, синджири, поводи, нашийници, нагръдници, намордници и какви ли не още човешки тормози.
И при тези условия няма как да не са със желязно здраве ! И са ! Желязобетонно здраве с вулканична енергия - сякаш вместо вода пият само енергийни напитки ! Като малка природна стихия са - ураганна и помитаща !
И са отхранени с първокласна кучешка кулинария, направо кучешко гурме.
Просто - ден след ден ви обсебват и могат денонощно да държат усмивката на лицето Ви. А колко му трябва на човек... !?
В момента навлизат в най-благодарната си възраст за обучение, възпитание и въвеждане в кучешкия "бо монд" (“beau monde“). Просто жадуват за учение, знание, финес, обноски и... гонитба на агънца и козленца. И са много умни - вече перфектно изпълняват командата "ИЗЧЕЗНИ ОТТУК, да...".
Така че им е време да си търсят вече стопани с достатъчно широко сърце, дебели нерви и с повече обувки. Или пък... с повече овце и кози.
Бащата на малките хулиганки е истински професионалист. Кенгура не е пасъл, но и кенгура да му пуснеш, сигурно и тях ще завръща и ще им набутва бебетата в торбите. Иначе с козите поддържа строг казармен ред и дисциплина. Сутрин ги строява, представя ги на стопанина и ги повежда под строй (без песен) към ливадите за паша. През деня съблюдава да пасат в стройни, изпънати редици и да не посягат на околните ниви и градини. Вечер отново ги строява, командва им да се преброят и ги повежда (под строй, разбира се) към агрегата за издояване по ред на номерата. (Като оставим шегата настрана, животното наистина си върши пастирската работа перфектно и по природа го прави с удоволствие. За жалост, обаче, останахме без стадо и сега без удоволствие изпълнява ролята на домашен любимец. За разнообразие ходи из горите, с които граничим, да се побийва с чакали, лисици и язовци и съответно стана почетен пациент на габровската ветеринарна пластична хирургия. А отскоро броди вече и с GPS-тракер на врата и като се завърне у дома след няколко дена да похапне домашна храна, броячът му вече е навъртял доста над 100 км !)
Произхода му е френски, донесе ни го на тримесечна възраст дъщеря ни от Франция. Отгледахме го на почти пълна свобода - сред девствена природа в сърцето на Балкана, в чудно планинско селце между Габрово и Трявна (на около 5 км от архитектурния резерват - с. Боженци). Никога от нищо не е боледувал, а ветеринарния си лекар едва ли го помни от времето на детските си ваксинации.
С други няколко наши овчарки - немски, белгийски и френски - на младини се вихреха на свободна воля и властваха върху десетки хектари истинска планина - планински ливади и гори и всичката фауна из тях. Котките в района ходеха като катерици само по короните на дърветата, а чакалите, лисиците и язовците бяха добили страхова невроза и бяха станали бежанци. Сега вече нравите поулегнаха, язовците се завърнаха, но живеят в дълбока окопна отбрана, а чакалите и лисиците много внимават да не им се пресичат пътеките с нашите "миротворци".
С майката работата е по-изтънчена - тя е чистокръвна шоколадово-кафява келпи, но е потомствена парижанка, домашен любимец на дъщеря ни и семейството й в Париж. Доведоха я на балканска командировка, колкото да роди и откърми шоколадовите бандитки и си я прибраха обратно да се кипри из Булонския лес и да мързелува в хола на апартамента. Коза и овца не беше помирисвала, но кръвта вода не става - за шест месеца натурален живот тук, така се беше разпищолила, че нашите френчита се видяха в чудо как да й укротят избуялите пастирски и ловни инстинкти и да я направят отново превзета гражданка.
Така, че ние не сме развъдник за документирани аристократи и благородни дами, но в грижите и селекцията се стараем (под френски контрол) не по-малко от помпозните федерални (или ако ви звучи по-мелодично - федеративни) селекционери и брийдъри. Защото тук, у китното ни балканско селце, нашата популация от овчарки и джак-ръсел териери са нашето семейство и ние със стопанката ми така си ги и гледаме - като наше семейство. И искаме да се гордеем с тях, а и природата ни помага. И отделно - не бих препоръчал на никой федерален напудрен благородник да се озъби на някой от нашите пейзани.
До деня, до който тийнейджърките са при нас, те получават необходимите ветеринарни грижи и ще бъдат третирани с всички предписани (според ветеринарните норми за тази възраст) ветеринарни процедури (обезпаразитявания, ваксинирвания, профилактики и пр.).
Цената е като за зарибяване с почти непознатата за България порода - 370 лв - и е доста под резонната за тези уникални със заложбите и качествата си неуморими труженици, невероятно забавни компаньони, а и предани до смърт приятели и всеотдайни спътници на стопанина си.
Ако сме предизвикали интереса Ви - ще се радвам да отговарям на въпросите Ви на телефон: 00359-87-73 55 6 77. А ако за наша радост решите да ни посетите - просто задайте на GPS-машинката си GPS-координати N 42.917159 / E 25.403523 (N 42° 55.039 / E 25° 24.212) и тя ще ви доведе точно пред яростно лаеща глутница бесове.
Оставаме на Ваше разположение по всяко време на денонощието - за допълнителни снимки, пояснения, отговори на конкретни въпроси и всичко друго, което възникне или ви хрумне.
С искрено уважение към всички ценители на натуралния животински свят !
BTW: Рядко си преглеждаме e-mail пощата !


 Други предложения:

Цена: 370 лв.
Изпрати съобщение
гр. Трявна
Михайлова

 

Популярни търсения: Австралийско Келпи - подрастващи генетично пристрастени пастирки, продавалник, bmw, nike, iphone, mercedes, prodavalnik, велосипед, обяви, апартамент, bazar, къща, коли, бартер, колело, базар, бг, adidas, bg

© LOT.bg | Използването на LOT.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за защита на личните данни на LOT.bg