Регистрация | Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: гр. Сливен
Добави обява    Всички обяви    Реклама    Автомобили    Помощ

Biohumus лумбрикомпост 10 л

Обява №: 242435  |  Публикувана/обновена: на 12 Януари в 14:01  |  Преглеждания: 391
Доставка:За сметка на купувача
РАЗФАСОВКА:
Торба 10 л - 6,70 лв.
Торба 5 л - 4,10 лв.
Торба 3 л - 2,60 лв.
Биохумусът (лумбрикомпост) е естествен тор, получен чрез преработка на органични вещества от червен калифорнийски червей (Lumbricus rubellus). Той съдържа всички елементи, необходими за храненето на растенията, както и вещества, които стимулират развитието им.
Биохумусът подобрява плодородието на почвата, той включва девет химически елемента в една добре балансирана и лесно смилаема растителна форма, а и намалява киселинността на почвата. Увеличава добивите при земеделските култури и спомага за получаването на екологично чиста продукция.
Начин на употреба:
При отглеждане на цветя
При засаждането на цветя в саксии се използва смес от биохумус и градинска почва, в съотношение 1: 2. При наличие на торф, сместа може да бъде от биохумус, почва и торф в съотношение 1: 1: 1.
При подхранване на саксийни растения
Отнема се част от горния слой на почвата, и се добавя биохумус 3 - 4 с. л. на средно голяма саксия. След това почвата се връща обратно отгоре и се полива обилно с вода. Това се повтаря на всеки 2-3 месеца.
За листно подхранване и поливане
Използва се воден разтвор от биохумус. Той се получава като 200 - 300 мл от биохумуса се смесват с 1 литър вода. Сместа се оставя да престои 36 - 48 часа. След това водата се прецежда и се използва за поливане, или за пулверизиране листата на растенията.
При отглеждане на цветя в градина
Рано на пролет се тори с биохумус в доза 200-300 мл. на кв. м., след което се прекопава.
При засаждане на открито
В гнездото или лехата се слагат по 50 - 100 мл на растение, покрива се с почва и се оросява. При нужда се подхранва допълнително с 50 - 100 мл на растение.
При отглеждане на разсад
Приготвя се разтвор на биохумус с вода в съотношение 1: 1 обемно. Разтворът се оставя да отлежи 48 часа, като периодично се разбърква, и след като се утаи се прецежда.
Семената и луковиците за садене се накисват в извлека за 4 часа. След това се оставят да изсъхнат, и се садят след 48 часа.
При отглеждане на зеленчуци на открито се внася около растението в норма:
Ø За домати – 100 мл на растение
Ø За чушки – 50 мл на растение
Ø За краставици – 200 мл на растение
При овощни дръвчета, лозови масиви, храсти и рози:
Ø 1.5 - 2 л биохумус на корен, а за лозова пръчка 300 - 400 мл на брой.
Ø За подхранване на плодни дръвчета: поръсва се около стеблото от 1 до 3 л, в зависимост от големината и възрастта на дървото
Ø За храсти и рози: 0.5 л до 1.5 л биохумус около стеблата, след което се прекопава.
При тревни площи
Ø При подхранване се поръсва 100 - 150 мл/ кв. м, след което се полива обилно.
Съхранение:
На сухо и защитено място от 5-25 °C.


Цена: 6,70 лв.
Изпрати съобщение

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg