Регистрация | Вход или

Обяви: гр. София
    Всички обяви    Магазини    Авто пазар    Помощ
Райони
Търси само в заглавията      Само "Спешно"      Само със снимки      Само с видео     
Тази обява е неактивна!

Екскурзия до Индия и Непал -Златният триъгълник и Катманду

Обява №: 78309  Публикувана: 14 Ноември в 11:12  Преглеждания: 184

Цена: 1 750 EUR
Местоположение: гр. София, Център Изпрати съобщение
Публикувана от: Exotic Holiday
Телефон(и): 070015500   029800039 Докладвай нередност

95 обяви на потребителя

   
Делхи, Агра, Джайпур, Катманду
11 дни/ 9 нощи
Дата: 18.03.2017 – 28.03.2017 11 дни/ 9 нощувки/ 10 закуски / 9 вечери
Програма
1 ДЕН
18.03.2017: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ
Заминаване от София в 10: 05 часа за Делхи през Истанбул. Кацане на летище Истанбул в 12: 35 часа, продължаваме с директен полет до Делхи в 20: 50 часа.
2 ДЕН
19.03.2017: ДЕЛХИ
Пристигаме рано сутринта в 05: 15 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела. Ранно настаняване в хотел 4* още с пристигането. Закуска и кратка почивка. Днес ви очаква туристическа обиколка на Ню Делхи. Своеобразен космополитен метрополис, Делхи се слави със своето пищно развитие и урбанизация. По време на обиколката ще посетим: Президентският дворец „Ращрапати Бхаван”, който е и най-голямата резиденция в света, строен в продължение на 19 години; Комплексът Кутуб от XIII век, включващ древните руини на джамии, стълбове, гробници и известното тухлено минаре Кутаб Минар, високо 72,5 м, по чиито стени деликатно са издялани красиви фигури; Гробницата на Моголския император Хумаюн; Храмът Лакшми Нараян известен като Birla Mandir, който е хинду храм посветен на Лакшми - хинду богинята на богатството и Нараян - едно от имената на върховния бог Вишну; Ще видим и Вратата на Индия, с внушителната си 42-метрова арка е един от най-големите мемориали от войните с Британската империя, издигната в памет на над 90 000 индийски войници.
Ще преминем и през Lotus Tеmple в Делхи. Храмът на Лотоса е един от Бахайските молитвени домове, като е вдъхновен от най-древния индийски символ – лотоса. За индийците лотосът е символ на чистота и красотата, олицтворяващ божественото начало. Само за няколко години Храмът на Лотоса се превръща в световна архитектурна забележителност, привличайки милиони туристи и поклонници. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
3 ДЕН
20.03.2017: ДЕЛХИ – АГРА /204 км ~ 2,3 часа/
Закуска в хотела. Днес ни предстои обиколка на Стария град на Делхи, ще видим джамията „Джама Масджид”, извисяваща се до небето със своите две 40-метрови минарета, това е най-голямата джамия в Индия и една от най-големите джамии в цял свят. Била е построена през 1656 г. по нареждане на моголския император Шах Джахан (Кралят на света), същият който е инициирал и създаването на величествения Тадж Махал. Ще посетим пазарите за сребро и подправки - едни от най-старите и натоварени тържища в Индия, датиращи още от 17 век.
Ще имате възможност да видите Червената крепост (отвън) и базарът Chandni Chowk. Тази невероятна и внушителна постройка, изградена от червен пясъчник, е дело на моголски архитекти от XVII век, седалище на управниците в периода и понастоящем в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. С дългите си цели 2км стени и десетки декари паркове, Червената крепост е основна туристическа забележителност. Ще останете очаровани от изкусните орнаменти, смесица от персийско, европейско и индийско изкуство с богати цветове и форми.
Отпътуваме към Агра, настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
*По желание – вечерно посещение на колоритен музикално-танцов спектакъл „Mohabbat e Taj“ /27 евро на човек/.
4 ДЕН
21.03.2017: АГРА
Закуска. Посещение на Тадж Махал - Неминуемо ще се очаровате от гледката към един от най-екстравагантните паметници, увековечаващи любовта. Построен е от Шах Джахан в продължение на 22 години, като символ на обичта му към починалата му съпруга Мумтаз Махал. Впечатляващият архитектурен стил съчетава елементи от персийски, турски и индийски стилове и поставя двореца в списъка на ЮНЕСКО, както и в класацията на Новите седем чудеса на света. Декорацията е плод на майсторски инкрустации от камък, бои, дърворезбовани и калиграфирани фини и изящни елементи, предимно с флорални мотиви. Усилия за направата, са вложили най-добрите зидари, скулптури, занаятчии и краснописци от цяла Индия, Иран и Турция. Изградена от бял мрамор, централната сграда е малка част от целия комплекс, състоящ се от четири функционално свързани сгради. А когато влезете в нея, ще се насладите на ръчно изписаните стихове от Корана по вътрешната страна на големия мраморен купол. Стените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. Фасадата също е декорирана с резба и инкрустирани цветни камъни. Мраморът пък има интересна особеност - при ярка дневна светлина той изглежда бял, рано сутрин става розов, а през нощта – сребрист.
Продължаваме с посещение на интересната и вдъхновяваща крепост Агра Форт, някогашната индийска столица. Величествените кули, бастиони, крепостни стени и порти символизиращи могъществото на император Акбар. Шах Джахан, създателят на Тадж Махал, построил и много от основните сгради в пределите на крепостта: крепостна стена от червен пясъчник и няколко постройки вътре. Разходете се и усетете древната история в залите като Диван-и-Ам, смайващите джамии Наджина Масжид и Мина Масджид, дворците Мачхи Бхаван, Кхас Махал, Схиш Махал, Схах Джахани Махал и пазара Зенана Мина. Няколко от сградите са направени от чист мрамор и са с красиви гравюри. За да се охлаждат стаите в мраморните шатри, стените са кухи и са пълни с течаща вода. От балконите на шатрите се открива хубав изглед към река Ямуна и Тадж Махал. Свободен следобед. Вечеря и нощувка в Агра.
5 ДЕН
22.03.2017: АГРА – ДЖАЙПУР /258 км ~3-4 часа/
Закуска. Отправяме се към Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – старинен архитектурен комплекс, чието име означава Град на победата. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил. Макар и построен преди 400 години, Фатехпур Сикри е изключително добре запазен и до днес. Разделен е на две части – дворцова и поклонническа. Най-впечатляващата постройка във Фатехпур Сикри е огромната и величествена Врата на победата, считана за една от най-високите порти в света. Освен невероятната гледка, която се разкрива от тази част на старинния град, тук може и да се прочете един надпис още от времето на великия моголски император Акбар: „Светът е само един мост – премини по него, не строй къщи отгоре му. Светът е само един час прекаран в молитви, останалото е невидимо. “ Ще направим и фото-пауза пред стъпаловидния кладенец Абханери, който е на повече от 1200 години и бил главен воден източник за десетки села. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.
6 ДЕН
23.03.2017: ДЖАЙПУР
Закуска. Днес ни предстои организирана екскурзия на Джайпур /известен като „розовият град на Индия“/, първата спирка от която е крепостта Амбър Форт, където освен всичко, ще имате уникалния шанс да се повозите на специално украсен слон (изкачването със слонове до крепостта е възможно, ако има свободни, в противен случай изкачването се извършва с джипове). Величественият Амбър Форт лежи на изкуственото езеро Маота, което отразява бляскавата му архитектура, смесица от хиндуистки и мюсюлмански стил. Той е част от дворцов комплекс, известен като Джайгарх Форт, който се намира на хълмовете срещу двореца Амбър. Макар и с леко груба фасада на външен вид, Амбър Форт впечатлява многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса. Кехлибареният дворец в центъра на крепостта е като лабиринт от богато украсени зали, изписани с малахити и нефрити стени, дърворезби на ловни сцени, индийски приказки. От хълма се разкрива главозамайваща гледка към града.
Нашата обиколка продължава с друга невероятна местна забележителност -Дворецът на ветровете Hawa Mahal, проектиран във формата на короната на бог Кришна. Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени, аранжирани и изграждащи пищната, хармонична фасада. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят. Продължаваме с двореца City Palace – Градският дворец на махараджата, известен с прекарсните си градини и постройки. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др. До двореца се намира най-голямата каменна обсерватория в свeта - Jantar Mantar (ЮНЕСКО). Тук няма модерни уреди за измервания, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. Всички постройки са издигнати на определено място една спрямо друга и спрямо посоките на света. Вечеря и нощувка в хотела.
7 ДЕН
24.03.2017: ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ (258 км ~4-5 часа)
Закуска в хотела. Отпътуване към Делхи, настаняване и свободно време за шопинг. Вечеря и нощувка в Делхи.
8 ДЕН
25.03.2017: ДЕЛХИ – КАТМАНДУ
Закуска. Трансфер до летището в Делхи за директен полет до Катманду /около 1 час и 40 мин. /, пристигане в ранния следобед. Столицата на Непале обградена от заснежени планини и зелени хълмове, сред които са разположени множество традиционни селища, древни храмове и светилища. Непал е короната на индийският субконтинент, чудесна и пленителна симбиоза от две големи религии и култури – индуизъм и будизъм. Настанавяме се в хотел 4*, свободно време за почивка, вечеря в хотела.
9 ДЕН
26.03.2017: Катманду
Закуска. Днес ни предстои туристическа обиколка на столицата Катманду. Ще разгледаме местния площад Дурбар и древния дворец на непалските владетели Хануман Дока. Този комплекс от храмове и дворци на кралски особи е въплъщение на религиозният и културен живот на хората от древността, а днес е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Ще се спрем и пред 36-метровия храм Талежу, кръстен на едноименната богиня.
Програмата продължава с посещение на религиозният комплекс Сваямбунат – Храмът на маймуните. Той представлява оградено пространство, в средата на което е поставен „гледащият” храм - Ступа /буквално „куп, насип” е постройка с конусовиден или пирамидален силует - монументален обект на почит разпространен във всички будистки култури/. Наричат го “Гледащият” храм, защото под купола има куб, върху който са изрисувани очите на Буда, вперени в четирите посоки на света. Тук се молят и будисти, и индуисти. Местността е своебразна мозайка от най-различни храмове, а от там се открива и красива панорамна гледка към долината на Катманду и града.
Следобед ще посетим гр. Патан, известен с името Лилитпур или „град на красотата“. Намира се на около 5 км от Катманду, разположен на бреговете на река Багмати. Ще се разходим из площад Дурбар, център на индуистка и будистка култура, изпълнен е с религиозно изкуство, храмове и манастири. Завладяващ е и храмът посветен на бог Кришна – Кришна Мандир, изграден изцяло от камък. Впечатляващ е и златният храм Махавихар, посветен на бог Буда.
Вечеря в хотела. Нощувка
10 ДЕН
27.03.2017: КАТМАНДУ
Закуска. Днес ще посетим храма Пашупатинат, известен с величествената си архитектура, златния покрив и сребърни врати. Посветен на бог Шива, той е един от най-свещените и древни храмове за индуистите. На празника Шиваратри се чества рождеството на Бог Шива, като хиляди поклонници се струпват по бреговете на свещената река Багмати.
Продължаваме с посещение на ступата Боданат, разположена на 8 км източно от Катманду, свещена за тибетските будисти. Вярва се, че това е най-голямата и най-красива ступа в света, известна още като "Касти" (капки роса) с четири чифта очи зорко наблюдаващи в четирите посоки на света. Според легендите, костите на Кашапа Буда са вградени в основите на храма.
Следва посещение на град Бхактапур - едно от трите средновековни княжества в долината Катманду и най-добре запазеното, дом на средновековно изкуство и архитектура, който се намира се на 14 км от Катманду. Едни от най - впечатляващите забележителности са местния площад Дурбар, Кралския резидентски квартал със Златната врата и двореца на 55-те прозореца, площад Таумади с 5-етажната пагода, и колосалният 5-етажен храм Нятапола - най-високата пагода в страната, построена от крал Бупендра Мала. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
11 ДЕН
28.03.2017: КАТМАНДУ – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Закуска. Трансфер до летището за полет на Turkish Airlines в 12: 30 часа заИстанбул. Пристигане в Истанбул в 17: 45 часа. След кратък престой продължаваме с полет към София в 19: 25 часа. Кацане в София в 20: 45 часа.
Отстъпки за ранни записвания до 20.12.2016- 100 евро на човек!


 Други предложения:

 

Популярни търсения: Екскурзия до Индия и Непал -Златният триъгълник и Катманду, продавалник, bmw, nike, iphone, mercedes, prodavalnik, велосипед, обяви, апартамент, bazar, къща, коли, бартер, колело, базар, бг, adidas, bg

© LOT.bg | Използването на LOT.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за защита на личните данни на LOT.bg