Регистрация | Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: гр. София
Добави обява    Всички обяви    Реклама    Авто обяви    Помощ

Изработка на точни копия на счупени и износени зъбни колела от пластма

Обява №: 217293  |  Добавена: 16 Март в 19:34  |  Преглеждания: 254
Проектиране и изработване на зъбно колело
1. Получаване на повреденото зъбното колело по Еконт или Спиди от Вас.
2. Анализ, изчисляване, проектиране на зъбното колело до оригиналният му вид и подготвяне на чертеж/файл/за изработката му.
3. Изработка на колелото от материал АBS filament посредством 3D принтер.
4. Връщане на зъбното колело по Еконт или Спиди с наложен платеж и преглед.
Цена:
Цената на колелото зависи от най-големият диаметър на колелото измерена в [mm], като минималната стойност за първо колело е 35лв., а за последващо копие, цената е на полвина, като 10лв е минималната стойност за следващо копие.
Пример първо зъбно колело:
- Зъбно колело с диаметър 20мм-цена: 35лв (минимална стойност на поръчката)
- Зъбно колело с диаметър 40мм-цена: 40лв
- Зъбно колело с диаметър 55мм-цена: 55лв
Пример второ зъбно колело (копие на първото):
- Зъбно колело с диаметър 14мм-цена: 10лв (минимална стойност на поръчката)
- Зъбно колело с диаметър 26мм-цена: 13лв
- Зъбно колело с диаметър 50мм-цена: 25лв
Забележки:
1. Здравината на колелото зависи изцяло от якостните свойства на материала на производителя. (ABS Filament -tensile strength -35-40MPa)
2. По груби преценки здравината на колелата е около 10-15% по-ниска от зъбни колела произведени по метода на шприцването от ABS. /Пример за здравина: първото направено колело, направих за себе си за шнек за подаване на пелети за пелетна горелка (ferroli) и вече 11-ти месец още работи!/
3. Преди да сложите новото колело във вашият механизъм, се уверете, че работните възли от кинематичната верига се въртят свободно на ръка и са добре смазани. Потърсете причината за повредата довела до счупване на оригиналното колело. Голяма е вероятността, тя още да съществува.
4. Тъй като е доста трудно да се определят точно какви усилия възникват във вашият механизъм и дали якостта на новото зъбно колело ще е достатъчна, при получаването на готовото колело, ще имате опция преглед, за да прецените при допир и визия, дали колелото би ви свършило работа или не и дали си струва да заплатите за труда ми и да го тествате.
5. Преди да ми изпратите зъбното колело ми изпратете снимка на него, на имейл или вайбър, за да коментираме предварително, дали може да се изработи и какви са особеностите. Ако можете да измерите външният диаметър на зъбното колело и броя на зъбите, също би било полезна информация за първоначалните коментари по телефона.
6. Поради голямото разнообразие на повредени колела, не класифицирам колелата по модели, не правя база данни и не мога да гарантирам, че ако ми се обадите отново за конкретно колело примерно след месец-два, бих могъл да го намеря същото и за го изработя, като копие, без да го препроектирам на ново..


Цена: 35 лв.
Изпрати съобщение
гр. София, НПЗ Искър

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg