Регистрация | Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: с. Кочево
Добави обява    Всички обяви    Реклама    Автомобили    Помощ

Код 61779. Дворно място 800м2 с трифазен ток, Вода, Сонда, оградено

Обява №: 251645  |  Публикувана/обновена: на 1 Февруари в 11:42  |  Преглеждания: 65
Квадратура:800
КОД 61779. Дворно място 800м2 с трифазен ток, ВОДА, СОНДА, оградено, за жилищно строителство и/или отглеждане на селскостопанска продукция. Имотът може да бъде разделен на два по-малки.
* Село Кочево е малко равнинно село в Асеновградско, на шосето Асеновград-Садово, на 10 км северно от Асеновград и на 17 км източно от Пловдив, като е съставно селище от община Садово. Надморската му височина е около 110 м, население 650 жители, землище 540дка. Климатът е преходно-континентален, а почвите му са черноземни. Основният отрасъл на хората е земеделието. Доминира отглеждането на фъстъци, царевица, жито и пъпеши. Селището има автобусни линии със Садово, Асеновград и Пловдив и железопътни със Садово и Пловдив. Селото притежава и общо 117 дка от издълбания в землищата на селата Кочево, Чешнегирово и град Садово напоително-риболовен язовир.
За далечното минало на селото се знае много малко. В местността „Орешака“, в землището на селото има следи и останки от тракийско селище, съществувало през римската епоха. Също така е имало и могилен некропол, който обаче не е датиран. /Личен архив „Божидар Чапъров“-материалите непубликувани/. В местността „Орешака“, където е било първоначалното място на селото случайно и поединично са намирани монетни находки. Кочево разполага с 1 лекарски и 1 стоматологичен кабинет.
По стар стил на 14 февруари кочовци отбелязват празника на Св. Трифон.
Избран човек, който се явява Трифон Зарезан и млади момичета, облечени с народни носии, обикалят къщите и „зарязват“ лозите под съпровод на народна музика. Също така благославят къщите за здраве и берекет.
Традиционният събор на селото е на 28 август, когато хората от селото почитат Успение на Пресвета Богородица по стар стил.
На разположение е малка, но богата функционираща библиотека, в която може да се намери всичко.
* За максимално бърз отговор по имотите, които Ви интересуват,
моля пратете ни кода на офертата от описанието на имота /и въпроси, ако има/
със SMS или Viber чат на тел. 0894 216 451!
КОНТИНЕНТАЛ - ДВИЖИ НЕДВИЖИМОТО - работим 24/7 уведомени със SMS или Viber чат!


Цена: 17 000 EUR
Изпрати съобщение

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg