Регистрация | Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: гр. Трявна
Добави обява    Всички обяви    Реклама    Авто обяви    Помощ

Магическа планинска къща - обетован кът за хора с душа, сърце и мъдрос

Обява №: 205815 | Добавена/обновена: 11 Август | Преглеждания: 1483
Вид строителство:Тухла
Година на строителство:2002
Квадратура:400
Двор:4000
Брой етажи:4

Продавам уникална планинска къща - островче на цивилизацията, потънало в космическа тишина и усамотение, насред девствен балкански ландшафт ! Само на 10 км от големия град, но на 100 км дълбоко в природата и на 1000 км далеч от градския стрес ! И на няколко километра от божествения архитектурен резерват - с. Боженци.
Крайна къща е в китно селце от Габровско-Тревненските околности, с постоянни жители около 15 човека. Сърничките пасат на поляната пред къщата, а ние берем горски ягоди там; катеричките редовно ни изпреварват в беритбата на орехите и лешниците; ястреби ни крадат декоративните кокошчици и гълъби; лисиците и таралежите дояждат манджите на кучетата ни и пр. ! Ей такава природа, ей такава атмосфера, ей такъв живот !
А панорамата пред фронта на къщата - тя не може да се опише с думи ! Все пак ще се опитам: като излезеш на всекидневната покрита веранда (25 кв. м) пред погледа ти като на длан се изпъва цялата верига на Балканския хребет - от чинията на връх Бузлуджа и гранитния колос на връх Шипка до метеорологичната станция на връх Ботев и острите зъбери на връх Голям Купен. Като се качиш на закритата веранда (70 кв. м) - гледката пак е същата ! На горната покрита тераса (15 кв. м) и на най-горната панорамна покрита тераса (5 кв. м) - гледката е още по-зашеметяваща ! Както и от всички прозорци на помещенията !
Сърцето ти тук е отворено, гърдите ти дишат свободно, душата ти пее ! Събуждането е радостно тайнство, денят е благословен празник, вечерта е уморена, тиха мъдрост ! А има и дни, когато и събуждането и будуването и особено вечерите са експлозия на разгулно веселие и разюздани гуляи ! Тогава не душата ти пее, пее сто-ватовата музикална уредба, а уморената, тиха мъдрост се е скрила в миша дупка ! Както и 10-те ни кучета и всичката питомна и дива фауна на околността, в 3-километров периметър например ! А 15-те местни бабички и дядовци по неволя започват да си съпреживяват момуването и ергенуването по седенки и вечеринки отпреди 50-60 години !
Просто няма такова място - фокус на женски кулинарни феерии, на мъжки побратимявания и на непорочни зачатия !
Това е истинската ценност на имота, само човек със съответната душевна нагласа може да оцени тази стойност ! За останалите ще трябва да публикувам и малко сухи технически данни:
1. Къщата е с нестандартна, разчупена компоновка и силует, с 3.5 етажни нива;
2. Жилищните помещения са 10, обособени в 4 автономни апартамента, всеки със самостоятелен кухненски и санитарен възел;
3. Съответно баните са 4, едната от които е с площ над 30 кв. м - с предназначение за мини спа-център;
4. Отоплението е с камини на твърдо гориво, свързани в единнна водна инсталация, запълнена с антифриз;
5. Камините са пет, отоплителната система е проектирана и изградена с идеята всяка камина да работи автономно и да отоплява самостоятелно прилежащия й апартамент, а една главна камина (с мощност 80 kW) да отоплява цялата къща;
6. Къщата е с четири големи тераси на четири различни нива, всички покрити, всички откъм фронта на сградата, с невероятна гледка и панорама пред тях. Най-голямата тераса, с площ над 70 кв. м, е изцяло закрита с панорамни прозорци и е предназначена за зимна градина;
7. Разгънатата застроена площ на сградата е около 400 кв. м;
8. Новопостроена, монолитна тухлена конструкция, с бетонни плочи между нивата;
9. Облицовкага й е ансамбъл от камък, дърво и американски поливинилни плоскости (сайдинг), издържана в розово, сиво и гранитно-черно;
10. Изцяло е топлоизолирана отвън;
11. Дворното място е около 4 дка, 3 дка са пред фронта на къщата.
Живеем в това обетовано кътче от близо 20 години, тук животът ми придоби смисъл, здравето ми укрепна и стана желязно ! Никога не бих се разделил с този малък личен и частен рай, но... годините вървят неумолимо ! Идва време, когато децата ни трябва да ни приберат край себе си, че да не се налага да пътуват по 3 500 км, за да ни сменят памперсите !
Така че, човек, който е спечелил парите си освен със строг ум, но и с жива и богата душа, такъв човек би благодарил Богу, че му дава шанс да използва някаква част от припечеленото, за да преобрази живота си с такава придобивка и да поеме по пътя към просветлението и душевния мир и покой ! Заповядайте, опитайте се да изживеете всичко това, дори и да не сте съвсем готови за промяната !
Ако сме провокирали интереса Ви - ще се радвам да отговарям на въпросите Ви на телефон: 00359-87-73 55 6 77 (вкл. Viber и WhatsApp) или на е-мейл адрес: ladi. reg. asr@gmail. com. А ако за наша радост решите да ни посетите - просто поискайте от нас GPS-координати, задайте ги на GPS-машинката си и тя ще ви доведе точно пред яростно лаеща глутница дребни разбойници, кучешката част на нашето благословено семейство.
(Ако сме предизвикали интереса Ви и ако за наша радост решите да ни посетите - просто поискайте от нас GPS-координати, задайте ги на GPS-машинката си и тя ще ви доведе точно пред яростно лаеща глутница дребни разбойници, кучешката част на нашето благословено семейство.)
Оставаме на Ваше разположение по всяко време на денонощието - за допълнителни снимки, пояснения, отговори на конкретни въпроси и всичко друго, което възникне или ви хрумне.
С искрено уважение към всеки, който има душевното богатство да използва материалното си богатство за нещо възвишено и непреходно !


Цена: 170 000 EUR
Изпрати съобщение
гр. Трявна

  Сайтове за обяви - Базар БГ - Олх бг - Мобиле бг - Карс бг - Джобс бг - Имот бг - Продавалник

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg