Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: гр. Разград
    DONATE❤️    Всички обяви    Реклама    Автомобили    Помощ

Чайник, кана Satsuma период Meiji, школа Shosan.

Обява №: 210297  |  Публикувана/обновена: на 21 Октомври в 05:30  |  Преглеждания: 1107
Доставка:За сметка на купувача
Старинен чайник японска керамика абсолютно оригинална Сацума от периода Мейджи (1868-1912), създаден от школа Шозан. Подписан със злато в правоъгълник на червен фон. /Satsuma Shosan Meiji period 1868-1912 /. Отличава се с плътен и ефектно съставен флорален декор с много злато 24 карата. Цветовете са разнообразни, а хризантемите в центъра на композицията са засилени с бял емайл. Хризантемата е свещен символ в Япония от VII век, когато нейно изображение вече се среща върху ножовете микадо. Символ на власт и само членовете на императорското семейство са можели да го носят върху дрехите си. Присъства в националния флаг, върху монети и върху най-висшия японски орден „Орденът на Хризантемата”. Даже самото название на цветето – кику, означава на японски слънце, символ на светилото, което дава живот на всичко на Земята, на дълъг живот, щастие и благосъстояние.
Окумура Шозан (1841-1905) е японски грънчар от края на Едо до периода Мейджи. Роден в Оми в префектура Шига, рожденото му име е Ятаро. След като работи като учител по керамика на Kyo-yaki, през 1890 г., започва работа в Gojozaka, Киото. Изследва старите техники, известен с пресъздаването на творбите на по-ранни художници на Edo, като Ninsei Nonomura и Ogata Kenzan. Печели наградата на Националното изложение за индустрия за своите произведения с високо качество, известни като изделия от Shozan. Шозан се слави като ръчен „художник в студиото“, който участва във всички процеси на изработка на керамика, с изключение на смилането и смесването на глината.
Сервиза е наследсво и никога не е ползван!
Голям чайник, кана – височина с капачето 12.5 см., само на чайника височина 10.5 см., диаметър 14 см. Вместимост 800 мл. Цена 2900 лв.


Цена: 2 900 лв.
Изпрати съобщение

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg