Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: с. Тополово
    DONATE❤️    Всички обяви    Реклама    Автомобили    Помощ

код. 62400. Имот 3200м2 с лице 60м на главен път

Обява №: 262417  |  Публикувана/обновена: на 12 Февруари в 14:32  |  Преглеждания: 47
Квадратура:3160
код. 62400. Имот 3200м2 с лице 60м на главен път Асеновград-Кърджали! В регулацията на селото, с ПУП за жилищно строителство и/или автосервизни дейности с параметрите на застрояване 70%, Кинт 2,, със собствен регистриран водоизточник, беседка и изградена ограда 220метра. Продава се и парцел 2700м2 за 39000е.
* Село Тополово се намира в община Асеновград в планински район на 18 км от Асеновград по пътя за Кърджали. Население 2500 души, землище 63км2, надм. вис. 450м. Населението е смесено християни и мюсюлмани. Съседни населени места са: на изток Новаково, на запад Горнослав, на север Долнослав и на североизток Леново. Над Тополово се издигат върховете Сини връх (1537 м.) и Шилнестия камък. На северозапад от селото на Чолак дере има изградени два микроязовира, след което реката става приток на р. Голяма Сушица. В самото село се събират две малки реки – Чинар дере (Яворица) има и изграден язовир – Леново. На изток минава трета река – Чатрачко дере, която става приток на р. Мечка.
Важен фактор за заселването на местността са горите и плодородната равнинна местност. Южно от Тополово има следи от стара крепост, смятана от някои историци за крепостта Констанция, пазила някога входа на Тополовския проход за вътрешността на Родопите. В описанието на Пловдивската епархия се твърди, че в Тополово е било седалището на Левкийския епископ, основавайки се на превода на „топола“ (на гръцки-левка). Селето е добре устроено в него има кметство, мед. център, читалище, училище, детска градина, църкви и джамия. На територията на селото функционират няколко производствени фирми в т. ч. земеделска кооперация, РПК, шивашки цехове, мандра, дърводелски цех и др. Има много магазини. Забележителности: римски мост, римска крепост, старобългарска крепост.
Римски път, минаващ през Тополовски проход, свързващ Тополово със селата Загражден и Давидково. Селото има футболен отбор, волейболен отбор и стадион.
Всяка година лятото около 20 юли на местността Св. Илия става голям събор.
* Моля пратете ни кода на имота от описанието му с SMS или Viber на тел. 0894 216 451!
КОНТИНЕНТАЛ ДВИЖИ НЕДВИЖИМОТО - 24/7 с SMS или Viber!


Цена: 94 000 EUR
Изпрати съобщение

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg