Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: гр. София
    Donate❤️    Всички обяви    Реклама    Автомобили    Помощ

Рилски Манастир и Винарна Меди Вали

Обява №: 250647  |  Публикувана/обновена: на 11 Юни в 18:02  |  Преглеждания: 423
Дата: 13.07.2024; 10.11.2024
Престой: Еднодневна
Цена: 39 лв.
1 ден 13.07.2024 София – Рилски манастир – София
Отпътуване в 07: 30 ч. от гр. София от пл. Сточна гара за Рилски манастир. Манастирът е един от най-значимите културни паметници в България, включен в списъка за Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен е в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица на 1 147 м надморска височина. Основан е през X век и е свързан с живота на най-почитания български светец Иван Рилски. Днес това е най-големият манастир в България. Целият многопластов комплекс на светата обител е с изключителна културно-историческа и архитектурно-художествена стойност. Тук ще можете да видите църквата "Рождество Богородично", централният храм на манастира с чудотворната икона на Дева Мария и изящно украсения иконостас. До нея се намира най-старата сграда в комплекса - Хрельовата каменна кула, построена през 1335 г. Можете да посетите и музеите, съхранили безценни исторически и културни паметници. Свободно време за обяд.
Отпътуване към Кирилова поляна, предлагаща прекрасна панорама към Елени връх и т. нар. Зли потоци, към Злия зъб и високите внушителни зъбери на един от най-непристъпните и красиви дялове на Рила. Кратък престой за кафе и фото пауза.
Продължаваме с автобуса към гроба на Св. Иван Рилски, аязмото и молитвената скала на светеца. От автобуса до гроба разстоянието / около 15 мин. / се изминава пеша по горска пътека. Възможност за кратък пешеходен преход до Рилския манастир, по време на който ще се насладим на красивите рилски пейзажи. Тези, които не желаят прехода, ще слязат с автобуса до манастира.
Отпътуване към Винарна Меди Вали до с. Смочево. Това е началото на югозападния лозаро-винарски район, известен още като Долината на Струма. Възможност за винен тур, по време на който ще се запознаем с производствения процес на избата. Винарната разполага и с магазин. Отпътуване за София в 16: 30 ч. Пристигане в София вечерта.
Цената включва:
Tранспорт с комфортен туристически автобус;
Tуристическа програма в Рилски манастир и Благоевград;
Eкскурзоводско обслужване по целия маршрут.
Цената не включва:
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти;
Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.
Отстъпки:
Дете до 11,99 г. - минус 4 лв.
Забележки:
Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на "ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. "Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".


Цена: 39 лв.
Изпрати съобщение

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg