Вход или
Обяви - LOT.bg
Обяви: с. Тополово
    DONATE❤️    Всички обяви    Реклама    Автомобили    Помощ

Код 62432. Стара гредоред къща 140м2 с двор 640м2.

Обява №: 262304  |  Публикувана/обновена: на 9 Февруари в 15:40  |  Преглеждания: 98
Вид строителство:Гредоред
Квадратура:140
Двор:640
Брой етажи:1
код 62432. Стара гредоред къща 140м2 с двор 640м2. Етажът е на метър над земята 75м2, под него цял сутеренен етаж като стая, механа. Имотът е с ток и вода. Къщата е стара и е за тотален ремонт или да се изгради нова къща с този план.
Имота се намира в долния край селото, на тиха и спокойна улица в близост до главния път Пловдив - Кърджали, на 5-6 мин, пеша от центъра както и автобусните спирки
* Село Тополово се намира в община Асеновград в планински район на 18 км от Асеновград по пътя за Кърджали. Население 2500 души, землище 63км2, надм. вис. 450м. Населението е смесено християни и мюсюлмани. Съседни населени места са: на изток Новаково, на запад Горнослав, на север Долнослав и на североизток Леново. Над Тополово се издигат върховете Сини връх (1537 м.) и Шилнестия камък. На северозапад от селото на Чолак дере има изградени два микроязовира, след което реката става приток на р. Голяма Сушица. В самото село се събират две малки реки – Чинар дере (Яворица) има и изграден язовир – Леново. На изток минава трета река – Чатрачко дере, която става приток на р. Мечка.
Важен фактор за заселването на местността са горите и плодородната равнинна местност. Южно от Тополово има следи от стара крепост, смятана от някои историци за крепостта Констанция, пазила някога входа на Тополовския проход за вътрешността на Родопите. В описанието на Пловдивската епархия се твърди, че в Тополово е било седалището на Левкийския епископ, основавайки се на превода на „топола“ (на гръцки-левка). Селето е добре устроено в него има кметство, мед. център, читалище, училище, детска градина, църкви и джамия. На територията на селото функционират няколко производствени фирми в т. ч. земеделска кооперация, РПК, шивашки цехове, мандра, дърводелски цех и др. Има много магазини. Забележителности: римски мост, римска крепост, старобългарска крепост.
Римски път, минаващ през Тополовски проход, свързващ Тополово със селата Загражден и Давидково. Селото има футболен отбор, волейболен отбор и стадион.
Всяка година лятото около 20 юли на местността Св. Илия става голям събор.
* Моля пратете ни кода на имота от описанието му с SMS или Viber на тел. 0894 216 451!
КОНТИНЕНТАЛ ДВИЖИ НЕДВИЖИМОТО - 24/7 с SMS или Viber!


Цена: 41 500 EUR
Изпрати съобщение

© LOT.bg - обяви | Използването на lot.bg или пубикуването на обява в сайта означава съгласие с Общи условия за ползване и Политика за личните данни на lot.bg